Dostava preko 3.000 RSD je BESPLATNA

0

Korpa

Blog

Signali vašeg tela koje ne smete zanemariti

Evo nekoliko jasnih znakova da sa vašim zdravljem nije sve u najboljem redu:

Trnjenje nogu i ruku

Ovo je znak da nije u redu nešto sa perifernim nervim sistemom ili da imate problem sa cirkulacijom. Povećajte unos vitamina B grupe. Jedite više spanaća, jaja, pasulja, šargarepe.

Ispucale usne

Suva koža na ustima i pukotine na njima nisu samo estetski problem, već mogu da budu znak da u organizmu nešto ne štima. Ako labelo ne pomaže, možda je u pitanju nedostatak vitamina iz grupe B, kao i cinka i gvožđa.

Opadanje kose

Do gubitka kose dolazi iz više razloga, od kojih je genetika glavni. Ipak, u pitanju može da bude i neispravna ishrana. Najčešče se radi o nedostatku biotina (vitamin B7) koji je poznat i kao „vitamin za kosu“. Povećajte unos oraha, soje, pečuraka, avokada… opadanje-kose

Grčevi u mišićima

Svaki sportista će vam reći da se ovde radi o nedostatku magnezijuma, kalcijuma i kalijuma. Ovo je, zapravo, prilično česta pojava, i gotovo uvek može da se reši povećanim unosom namirnica koje su bogate ovim mineralima. Jedite više lešnika, jabuka, brokolija, spanaća. Značajnu pomoć pruža i Etarsko ulje eukaliptusa – laganim utrljavanjem. .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *