Dostava preko 3.000 RSD je BESPLATNA

0

Korpa

Vitalia Farm - prepoznajte pad imuniteta

Blog

PREPOZNAJTE PAD IMUNITETA I REAGUJTE NA VREME

Odbrambeni sistem našeg organizma – imuni sistem, zadužen je za zdravlje i dobro funkcionisanje celog tela. Kada je evidentan pad imuniteta izloženi smo napadima virusa, bakterija i skloni različitim bolestima. Naše telo gubi sposobnost odbrane od različitih izazivača bolesti, te štetnih uticaja spoljašnje sredine.

KAKO DA PREPOZNATE PAD IMUNITETA?

Postoje jasni znaci našeg tela da je imuni sistem oslabio, a to su:

  • Osećaj umora i iscrpljenosti
  • Česte prehlade i infekcije
  • Česte alergije
  • Varijacije u kilaži
  • Otok na limfnim čvorovima
  • Pospanost i manjak želje za redovnim aktivnostima
  • Herpes na usnama

Ovde smo naveli samo neke od upozoravajućih signala o padu imuniteta. Generalno, osećaj opšte slabosti i bezvoljnosti najčešći su pokazatelji da je naše telo u opasnosti. Najsigurniji način da potvrdite svoje sumnje je analiza krvi prema uputima lekara.

Ukoliko prepoznajete neki od gore navedenih simptoma, odmah promenite životne navike i pomozite svom imunitetu da se oporavi i ojača.

KAKO SE PRAVILNO JAČA IMUNI SISTEM?

To je složen proces i zahteva doslednost u ispunjavanju saveta. Najpre treba povesti računa o osnovnim životnim navikama i u svoju dnevnu rutinu uvesti redovne šetnje na svežem vazduhu, redovno konzumiranje raznovrsne hrane bogate vitaminima i mineralima, unositi dovoljnu količinu tečnosti i ono najvažnije – uvesti biljne preparate čija je osnovna uloga da ojačaju imuni sistem.

Brojna istraživanja pokazala su da je Ulje divljeg origana jedan od najačih prirodnih antioksidanasa, što ga stavlja u sam vrh preporučenih proizvoda za jačanje imuniteta – čak i pre svima nama poznatog belog luka.

Vitalia Farm Ulje divljeg origana je jedno od retkih etarskih ulja koje je potpuno prirodno, bez dodatih aditiva, boja i pojačivača ukusa i kao takvo beleži veliki uspeh kod osoba koje ga koriste i Vaš je glavni saveznik ukoliko iskusite pad imuniteta. Njegova uloga je da odbrani organizam od štetnih uticaja spoljašnje sredine i izbori se sa bakterijama kao što su Ešerihija, Salmonela, Streptokok, Kandida i mnoge druge.

Etarsko ulje divljeg origana naziva se još i prirodni antibiotik, jer pruža otpornost mnogim bakterijama na koje su pojedini antibiotici sve manje delotvorni. Jedan je od preporučenih biljnih proizvoda u borbi sa slobodnim radikalima.

KAKO SE ETARSKO ULJE DIVLJEG ORIGANA KORISTI U SVRHU JAČANJA IMUNITETA?

Preporuka je da se etarsko ulje divljeg origana uzima 21 dan na sledeći način:

U kafenu kašičicu jestivog ulja (maslinovo, suncokretovo ili kokosovo) sipati 1-2 kapi ulja origana (pojedinačna doza) i piti tri puta dnevno posle obroka. Nakon toga treba napraviti pauzu od 7 dana. Najbolje je da ulje divljeg origana uzimate nakon obroka.

Prve znake poboljšanja opšteg stanja organizma možete očekivati već nekoliko dana nakon početka primene, ali sa terapijom treba nastaviti prema preporuci. Ukoliko ste zaboravili da uzmete dnevnu dozu ovog biljnog preparata, nije dozvoljeno da narednog dana pojačavate dozu.

PRIMENA ETARSKOG ULJA DIVLJEG ORIGANA KOD DECE

Etarsko ulje divljeg origana mogu da koriste deca uzrasta od šest godina i naviše. Preporučena doza može se ukapati u kašičicu nekog jestivog ulja kao što su maslinovo, kokosovo, suncokretovo ulje…

Ulje divljeg origana može se koristiti i preventivno kod dece i kod odraslih, uz napomenu da je doza za decu jedna kap etarskog ulja origana na dnevnom nivou. Uz etarsko etarsko ulje divljeg origana deci se preporučuje pojačan unos tečnosti.

Ne zanemarujte signale koje vam telo šalje, pomozite mu da zadrži svoj savršeni sklad kakav samo priroda može da daruje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *