Dostava preko 3.000 RSD je BESPLATNA

0

Korpa

Vitalia Farm - gubitak kilograma

Blog

REŠITE SE VIŠKA KILOGRAMA UZ NAŠE PROIZVODE

Leto je na pragu, sunčani dani i toplo vreme donose bezbroj mogućnosti za uživanja: izlaske i boravak na svežem vaduhu, plivanje i sunčanju. Sezona nošenja lagane odeće koju smo željno iščekivali tokom zime je u zamahu, a sa njom je silueta, kojom možda nismo baš sasvim zadovoljni, došla do punog izražaja. Kao i svake godine, hit tema ovog trenutka su dijete.

Najbolja dijeta je ona odabrana po „vašoj meri“

Za postizanje sklade siluete, uz redovnu fizičku aktivnost kojom se mnogo može postići oblikovanjem mišića, izmenjen režim ishrane je od najvećeg značaja, kako bi uskladištene masti bile mobilisane i utrošene. Ovo svakako nameće i određena odricanja, i to je za mnoge „kamen spoticanja“ – za dostizanje cilja je potrebno vreme, što znači i odlučnost i izdržljivost. Koliko god da smo svesni šta želimo, i koja je to željena težina koju želimo da postignemo, najčešće nismo svesni koja ograničenja možemo da podnesemo i šta je to što bi nam pomoglo da održimo motivaciju. Stoga je dobro biti iskren prema sebi i, među ponuđenim dijetama, odabrati onu čija ograničenja ćemo najlakše ispoštovati:

Dijeta „low-fat“ – sa smanjenim unosom masti – podrazumeva upotrebu samo onih namirnica koje uopšte ne sadrže masnoće ili sadrže u veoma niskom procentu. Namirnice koje se mogu konzumirati su povrće, meso sa niskim sadržajem masti, voće, mlečni proizvodi od obranog mleka, mahunarke, pirinač, hleb i krompir. Obroci se pripremaju uglavnom kuvanjem na pari, a dozvoljena je upotreba biljnih začina i umerenih količina soli.

Dijeta „Kamenog doba“ za koncept ima povratak u prošlost… u doba kada su se ljudi bavili lovom i „skupljačkom privredom“. Namirnice koje se mogu konzumirati su meso, riba, jaja, povrće, voće, orašice i pečurke. Upotreba mleka i mlečnih proizvoda, svih proizvoda na bazi žitarica, kao i industrijski obrađenih namirnica, šećera i alkohola je apsolutno zabranjena.

Dijeta „low-carb“ – sa smanjenim unosom ugljenih hidrata – odnosi se pre svega na izbegavanje šećera i namirnica od rafinisanih ugljenih hidrata. Ishrana se bazira pre svega na proteinima i nutritivno kvalitetnim mastima, zelenom povrću, mahunarkama, voću i zobenim pahulijacama. Upotreba belog hleba, slatkiša, kolača, testenina, keksa, krompira i zaslađanih napitaka je zabranjena.

Dijeta sa odvojenim unosom ugljenih hidrata i proteina bazira se na njihovoj striktnoj podeli: u jednom obroku se ne mešaju ove dve kategorije namirnica, a obroci se uzimaju u alternaciji (jedan obrok sa ugljenim hidratima, sledeći obrok proteinski), sa obaveznom pauzom od bar 4 sata između obroka.

Dijeta „2 + 5“ podrazumeva 2 uzastopna dana odricanja od bilo kakvog unosa namirnica koje sadrže šećere i ugljene hidrate, dok je ostalih 5 dana u nedelji dozvoljena (umerena) upotreba svih kategorija namirnica.

Dijete sa vremenski ograničenim unosom hrane: 8h ili 10h ili 12h podrazumevaju da se hrana konzumira tokom određenog vremena a da tokom većeg dela dana digestivni sistem „pauzira“.

Dijeta „mesečeve mene“ podrazumeva jedan dan potpunog gladovanja nedeljno, tokom mesečevih mena, i tada je dozvoljena upotreba samo vode, čaja i biljnih čajeva.

Koji god izmenjeni režim ishrane da izaberete, lekovito bilje vam može biti dragoceni saveznik u borbi sa viškom kilograma

Svaki izmenjeni režim ishrane dovodi do promene metabolizma, bilo da je u pitanju povećano razlaganje rezervi masnog tkiva do koga dolazi usled smanjenog unosa, ili promena usled varenja namirnica koje do tada nisu bile upotrebljavane u toj meri. Stoga upotreba biljnih čajeva koji olakšavaju varenje, osim što deluje i na smanjenje apetita ukoliko se piju između obroka, može pomoći da se izbegne eventualna nadutost usled uvećanog unosa celuloznih vlakana, i da se eliminiše višak tečnosti nakupljene u tkivima. Upotreba Čajne mešavine kod regulisanja telesne težine značajno ubrzava dostizanje željenog rezultata, jer ovaj čaj sadrži lekovito bilje sa blagim laksativnim, karminativnim i diuretičnim efektima (koru krušine, list koprive, plod morača) koje stimuliše eliminaciju produkata metabolizma i viška tečnosti, tako da deluje preventivno protiv zatvora kod dijeta kod kojih je smanjen unos vlaknastih materija, a takođe otklanja i nadutost koja se može javiti usled povećanog unosa namirnica koje sadrže celulozu. Koren maslačka i herba podubice, koji takođe ulaze u sastav ove čajne mešavine, povoljno deluju na tkivo jetrinog parenhima i metaboličke procese razlaganja masti i regulisanja nivoa holesterola koji ima tendenciju porasta pri primeni dijeta. Svako ograničenje neminovno dovodi do stresa, a komples emocija koje prate proces mršavljenja je dobro poznat svima koji se bore sa viškom kilograma. List matičnjaka, koji osim toga što povoljno deluje na organe za varenje i doprinosi prijatnom ukusu čajne mešavine, veoma povoljno deluje na emotivnu komponentu čitavog procesa – ublaženje stresa i održanje motivacije. Rezultati primene čajne mešavine su vidljivi već posle dve nedelje upotrebe, a uz odgovarajući režim ishrane se može postići smanjenje telesne težine od 2-3kg mesečno, što predstavlja optimalni ritam.

Etarsko ulje pitome nane – vaš saveznik u dostizanju skladne siluete

Jedna od kozmetičkih metoda mršavljenja se sastoji u pojačanom hlađenju delova tela sa izraženijim masnim naslagama. Princip delovanja je prirodna fiziološka funkcija održanja stalne telesne temperature za šta je potrebna određena energija, koju organizam crpi mobilisanjem masnih naslaga i njihovim ubrzanim razlaganjem. U tom cilju, etarsko ulje pitome nane usled visokog sadržaja mentola je odlično sredstvo za hlađenje. Sam postupak je veoma jednostavan i može se sprovesti u intimi doma, a za to vam je potrebno:

30-40 kapi etarskog ulja pitome nane

50ml alkohola

800ml vode

pamučne helanke, bermude ili bodi zavisno od dela tela koji je „kritičan“

Postupak se izvodi tako što se svi tečni sastojci pomešaju i tom tečnošću navlaže helanke, bermude ili bodi, toliko da budu vlažni, ali da tečnost sa njih ne curi (višak je potrebno ocediti, zonu bubrega i bešike možete izolovati najlon kesom), a zatim se navlaženi deo odeće obuče i drži na telu tokom 25 minuta. Ovo vreme je sasvim dovoljno za pokretanje povećane proizvodnje energije za zagrevanje i lokalno smanjenje masnog tkiva. Po isteku vremena, vlažnu odeću je potrebo skinuti, kožu obrisati, obući uobičajenu odeću, ali se nikakva fizika aktivnost, tuširanje, niti zagrevanje hlađenih delova tela ne preporučuje tokom sledeća 2 sata, kada se jasno oseća pojačane cirkulacije i zagrevanje tretiranog dela tela. Ovaj postupak povoljno deluje i na čvrstinu kože, a treba ga primenjivati bar 3 puta nedeljno, oni najhrabriji mogu i češće, sve do postizanja željenog rezultata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *