Dostava preko 3.000 RSD je BESPLATNA

0

Korpa

MRSAVITE NA ZDRAV NACIN - VITALIA FARM

Blog

MRŠAVITE ZDRAVO UZ POMOĆ LEKOVITOG BILJA

Početak leta za mnoge je podsticaj da posle „detoks“ programa nastave sa promenom režima ishrane

Leto je vreme kada se u vazduhu oseti polet, nova energija, radost, ali naše telo često ne može da isprati taj ritam. Višak kilograma sa sobom nosi osećaj tromosti i usporenosti.

Uz odgovarajuću dijetu, upotreba našeg Čaja kod regulisanja telesne težine može pružiti dragocenu pomoć mršavljenju i doprineti da se u sopstvenoj koži osećamo zadovoljno.

Savremeni užurbani način života dovodi do toga da mnoge osobe nemaju želju za doručkom, već se pod pritiskom obaveza, žureći na posao, zadovoljavaju enegetskim pićem i proteinskim pločicama umesto jutarnjeg obroka, dok je i podnevni obrok često na brzinu progutan, ponekad čak i bez prekida rada. Kada se najzad, uveče, iscrpljeni radnim danom, vrate kući javlja se „vučja glad“ koja rezultira time da se tokom večernjeg obroka neumereno jede, mnogo pije, odlazak na počinak odlaže… i tako počinje začarani krug koji pre svega nanosi štetu organima za varenje, a zatim i čitavom organizmu.

  • Čaj kod opstipacije ubrzanjem crevne peristaltike olakšava pražnjenje i eliminaciju nepotrebnih produkata metabolizma

Modifikovani, zdraviji ritam ishrane, može biti polazna tačka detoksikacije, pri čemu je osnovni princip balans obroka: našem telu je za zadovoljenje dnevnih energetskih potreba neophodan dobar doručak, dok ručak treba da sadrži nutritivne sastojke potrebne za dodobro funkcionisanje tokom ostatka dana a preporučuje se da večera bude laganiji obrok, kako digestivni sistem ne bi bio preopterećn tokom noći. Dovoljan unos tečnosti je važna podrška čitavom procesu, pri čemu su biljni čajevi najbolji izbor.

Od neprocenjive važnosti je i redovna fizička aktivnost. Već pola sata šetnje dnevno, u parku ili prirodi, na svežem vazduhu, ubrzanijim korakom koji čini da se tek lagano zadišemo, za dve do tri nedelje praktikovanja, pokazaće povoljne efekte na siluetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *