Dostava preko 3.000 RSD je BESPLATNA

0

Korpa

Vitalia Farm - Triomunal1

Blog

PREDSTAVLJAMO VAM TRIOMUNAL – DODATAK ISHRANI NAMENJEN JAČANJU IMUNITETA

PREDSTAVLJAMO VAM TRIOMUNAL – DODATAK ISHRANI NAMENJEN JAČANJU IMUNITETA

Formulisan na osnovu savremenih istraživanja i iskustava tradicionalne medicine, TRIOMUNAL je jedinstven proizvod na našem tržištu koji sadrži ekstrakte ploda crne zove, beta glukane izolovane iz kvasca i cink glukonat, supstance sa potvrđenim delovanjem na jačanje imuniteta.

PLOD CRNE ZOVE

Crna zova (Sambucus nigra L.) se u tradicionalnoj, narodnoj medicini od davnina koristi zbog svog pouzdanog blagotvornog dejstva na ublažavanje virusnih infekcija, bronhitisa, upala disajnih puteva praćenih kašljem, kao sredstvo za preznojavanje kod povišene telesne temperature, kod reumatskih bolesti i kao blag laksans. Kao lekoviti delovi biljke koriste se list, cvast i plod, od kojih svaki ima jedinstven hemjski sastav.

Plod crne zove sadrži mnoštvo aktivnih materija, od kojih su najznačajniji antocijani (sambucin, sambucijanin, hrizantemin), flavonoidni heterozidi, voćne kiseline, tanini, šećeri i vitamin C, dok se etarsko ulje nalazi u tragovima. Aktivni sastojci – antioksidansi i vitamin C – povoljno deluju na funkcije imunog sistema, ublažavanje upalnih procesa, smanjenje oksidativnog stresa i zaštitu srca. Iskustva tradicionalne medicine potvrdila su i savremena istraživanja, pa se upotreba proizvoda od ploda crne zove preporučuje kao prevencija i za ublažavanje simptoma kod infekcija izazvanih bakterijama, virusima, gljivicama ili parazitima. Osim toga, ekstrakti ploda crne zove povoljno deluju na čitav organizam: doprinose regulisanju stolice, ublažavanju glavobolje i bolova u zglobovima i mišićima, sniženju povišene telesne temperature, održanju tonusa i elastičnosti krvnih sudova, a usled blagog diuretičnog efekta povoljno deluju i kod tegoba urinarnog sistema. Takođe, doprinose neutralizovanju slobodnih radikala, čime preventivno deluju na nastanak i razvoj malignih bolesti.

BETA-GLUKANI

Izolovani iz kvasnih gljivica (Saccharomyces cerevisiae), beta-glukani su polimeri glukoze povezani beta-glikozidnim vezama. Obzirom da njihovo varenje nije moguće u gornjim delovima digestivnog sistema, spadaju u kategoriju dijetnih vlakana, jer u nepromenjenom obliku dospevaju u debelo crevo, i tek se tu, pod dejstvom crevnih bakterija delimično razlažu do glukoze.

Savremene naučne studije pokazale su povoljno dejstvo beta-glukana na jačanje opšte otpornosti organizma pri bakterijskim, virusnim i gljivičnim infekcijama kao i kod prisustva parazita. Osim toga, beta-glukani povoljno deluju na regulisanje nivoa glukoze i holesterola u krvi, a pokazuju i antiaterogeno i antioksidantno dejstvo. Brojne kliničke studije su pokazale i njihovo antimikrobno dejstvo, kao i dejstvo na smanjenje rizika od razvoja srčanih i malignih bolesti. Kao i ostala vlakna prisutna u namirnicama, koja se ne razlažu u gornjim delovima digestivnog trakta, doprinse osećaju sitosti i povoljno deluju na smanjenje apetita, pa se mogu koristiti i u tretmanu gojaznosti.

CINK GLUKONAT

Kao oligoelement, cink je nezamenjiv za odvijanje brojnih fizioloških procesa u organizmu, pre svega metabolizma glukoze jer ulazi u sastav insulina. Jedna od njegovih funkcija je i zaštita ćelija od oksidativnog stresa, a u obliku jedinjenja cink-glukonat predstavlja idealni suplement u slučaju nedovoljnog unosa putem redovne ishrane. Nedovoljan unos cinka za posledice može imati kožne promene, opadanje kose, usporeno zarastanje rana, poremećaje ukusa i mirisa, bezvoljnost i pad koncentracije, pad imuniteta i usporen telesni razvoj kod dece. Cink je takođe mineral neophodan za dobro funkcionje muškog reproduktivnog sistema i spermatogenezu.

Savremena istraživanja pokazala su povoljne efekte zink glukonata na jačanje imuniteta i ubrzanje oporavka pri virusnim i bakterijskim infekcijama. Inhibitorno dejstvo na virus Herpex simplex je odavno dokumentovano, dok postoje i studije koje pokazuju povoljno dejstvo preparata cinka kod prisustva HPV virusa. Obzirom da su ogledi sprovedeni u laboratorijskim uslovima pokazali inhibitorno delovanje na replikaciju RNK virusa, u mnoge protokole za tretman infekcije virusom Covid-19 uključeni su i preparati na bazi cinka.

***

TRIOMUNAL je dodatak ishrani koji mogu koristiti i deca i odrasli. Preporučena doza za decu stariju od 12 godina je 1 kapsula dnevno, odrasle osobe mogu koristiti do 2 kapsule dnevno, a upotreba tokom trudnoće i dojenja se ne preporučuje.

Upotreba TRIOMUNAL-a se savetuje tokom perioda povećane izloženosti infekcijama, osobama izloženim svakodnevnom stresu kao i u periodu trajanja ili oporavka od infektivnih bolesti.

TRIOMUNAL ne treba koristiti tokom upotrebe imunosupresivnih lekova, dok ga osobe koje koriste antidijabetike mogu koristiti samo po savetu i uz saglasnost lekara. Osobe koje koriste proizvode za nadoknadu gvožđa, treba da ih primene 2 sata pre ili posle uzimanja TRIOMUNAL-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *