Dostava preko 3.000 RSD je BESPLATNA

0

Korpa

Urinarne infekcije Vitalia Farm

Blog

PRVA POMOĆ KOD URINARNIH INFEKCIJA

LEKOVITO BILJE ZA „PRVU POMOĆ“ KOD URINARNIH INFEKCIJA

Urinarne infekcije su veoma čest zadravstveni problem: statistika kaže da se više od polovine žena i četvrtine muškaraca susretne sa njima bar jednom u životu. Razlike u statističkoj zastupljenosti urinarnih infekcija među polovima potiču pre svega usled razlika u anatomskoj građi, jer je dužina uretre kod žena mnogo kraća nego kod muškaraca. Kod žena, ulaz u uretru se nalazi u blizini vagine i anusa, tako da bakterije iz genitalne i analne regije u uslovima neodgovarajuće higijene veoma lako mogu dospeti do ulaza u uretru, i dalje uznapredovati do mokraćne bešike. Osim toga, varijacije u hormonalnom statusu u različitim životnim dobima, uticaj menstrualnog ciklusa i period trudnoće, takođe čine žene podložnijima razvoju infekcija.

Urinarne infekcije su praćene karakterističnim simptomima a uzroci nastanka mogu biti različiti

Stalna potreba za mokrenjem uz osećaj težine i pečenja u donjem delu stomaka, bol pri mokrenju, naročito izražen bolni grč pri završetku mokrenja i osećaj da bešika nije sasvim ispražnjena, su karakteristični simptomi koji mogu biti praćeni i povišenom telesnom temperaturom.

Obzirom da je naš organizam „kolonizovan“ raznim sojevima bakterija, u manjem broju ih ima i u mokraćnim putevima. U uslovima fiziološke ravnoteže, obično ne predstavljaju problem, obzirom da se redovnim pražnjenjem bešike izbacuju iz organizma. Međutim, u uslovima kada je mokrenje otežano (tokom trudnoće usled pritiska ploda na bešiku ili kod uvećane prostate koja onemogućava potpuno pražnjenje bešike), ili kod prisustva kamena i peska u mokraćnim kanalima (koji oštećuju sluzokožu) stvara se pogodna sredina za množenje bakterija. Žene tokom menopauze su posebno podložne urinarnim infekcijama usled poremećaja hormonske ravnože koji negativno utiče na otpornost vaginalne sluzokože, tako da se vaginalne infekcije lako mogu proširiti i na uretru.

Lekovito bilje sa antiseptičnim i diuretičnim sastojcima olakšava tegobe već kod prvih simptoma

Pri pojavi prvih simptoma ono što se odmah može preduzeti je povećanje diureze (mokrenja) čime se bakerije mehanički uklanjanju iz mokraćnih puteva. Veće količine unete tečnosti podstiču stvaranje urina a obzirom da je kapacitet bešike ograničen, i mokrenje je učestalije.

Svima poznat tradicionalni narodni lek je čaj od lista uve bogat antrahinonskim derivatima koji pokazuju snažan antibakterijski efekat. Antibakterijski efekat pokazuju i čajevi od herbe origana i herbe rtanjskog čaja čiji aktivni sastojci uspešno blokiraju razvoj i množenje bakterija. Etarsko ulje divljeg origana je odličan izbor kod urinarnih infekcija, jer deluje kao prirodni antibiotik. Koristi se u količini od 2 kapi pomešane sa kafenom kašičicom biljnog ulja, tri puta dnevno, posle obroka.

Ispiranje mokraćnih puteva najbolje podstiču čajevi koji sadrže diuretične komponente: list koprive i koren maslačka. Ukoliko svakodnevne obaveze ne ostavljaju prostora za pripremu čajeva, podjednako dobar diuretični efekat postiže se i Kapima koprive i Kapima maslačka koje se mogu rastvoriti u velikoj čaši vode i piti više puta dnevno. Bar 2 litra unete tečnosti dnevno značajno će ubrzati oporavak od urinarne infekcije.

Pouzdanu pomoć pruža naša Čajna mešavina kod urinarnih infekcija

Najbolji izbor kod urinarnih infekcija je naša čajna mešavina čije komponente deluju u sinergiji na više aspekata kojima se onemogućava razvoj i štetno delovanje bakterija. List uve i herba origana koji sadrže antiseptične sastojke, ukomponovani su sa listom koprive i korenom maslačka čiji aktivni sastojci podstiču diurezu. Efikasnosti čajne mešavine dodatno doprinosi list bokvice usled sadržaja sluznih materija koje oblažu iritiranu sluznicu mokraćnih kanala čime se ublažava upala i ubrzava oporavak.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *